Thursday, 27 September 2012

Dato' Sri Najib; "Tahniah Calon Yang Menang PRK"

KUALA LUMPUR, 27 Sept (Bernama) -- Datuk Seri Najib Tun Razak mengucapkan tahniah kepada pelajar-pelajar yang memenangi pilihan raya kampus baru-baru ini.

Menyifatkan proses pilihan raya itu sebagai atau manifestasi berhemah, Perdana Menteri berharap para pelajar berkenaan dapat berkhidmat dengan gigih untuk universiti dan negara. 

"Tahniah kepada calon-calon yang menang dalam pilihan raya kampus baru-baru ini. Manifestasi demokrasi yang berhemah. Semoga berkhidmat dengan gigih untuk universiti dan negara," katanya menerusi laman Twitter malam Rabu. 

Pilihan raya kampus sesi 2012/2013, yang diadakan bagi memilih wakil pelajar baharu dengan mandat bertugas selama setahun, menyaksikan penguasaan calon proaspirasi apabila menang di sebahagian besar universiti di negara ini. 

Sementara itu, dalam tweet berasingan hari ini, Perdana Menteri turut menyarankan agar nilai perpaduan dipupuk kepada rakyat pada usia yang masih muda. 

Beliau berkata kecintaan kepada negara akan datang secara semulajadi apabila seseorang itu menghargai keamanan. 

"Pendedahan kepada nilai perpaduan patut dipupuk pada umur amat muda kerana kecintaan kepada negara datang secara semulajadi apabila kita menghargai perpaduan," katanya.

Sumber: BERNAMA

#Tahniah kepada semua calon Aspirasi yang berjaya dipilih oleh mahasiswa, kepada yang kurang bernasib baik, teruskan perjuangan anda...

No comments:

Post a Comment

Bahasa yang santun itu adalah lebih elok untuk mata yang memandang!