Friday, 31 August 2012

Merdeka 55, "Kita Masih Belum Terlambat"

Assalamualaikum dan Selamat Hari Merdeka ke 55 Malaysia.

Menyingkap ke jendela perkongsian PapaGomo:


FRIDAY, AUGUST 31, 201255 tahun kita mencapai Kemerdekaan esok. Malam ini pastinya ramai yang berhibur menyaksikan percikan bunga api dan sebagainya dimerata rata lokasi yang dikhaskan bagi meraikannya. Namun kita jangan leka dan lupa mengenai ideologi penjajahan bentuk baru yang semakin hari telah semakin membesar dan berjaya menarik ramai anak Malaysia itu sendiri menentang negara Malaysia.

Lagu Kebangsaan dikritik anak bangsa.
Bendera Malaysia dikecam anak bangsa.
Pemimpin Negara dikecam anak bangsa.
Pasukan Keselamatan dikecam anak bangsa.

Malah bermacam macam pekara dikecam anak bangsa Malaysia sendiri akibat hasutan dakyah songsang parti politik yang dambakan kuasa Putrajaya.Hari ini kita masih lagi aman, esok lusa belum pasti negara Malaysia kita ini aman dan makmur. Rakyat sudah matang, rakyat sudah peka. Jadilah rakyat Malaysia yang bijak dan usah mengikut emosi longkang sepertimana mereka yang suka menghururakan negara.

Salam Kemerdekaan dari saya Papa Gomo buat semua. Dan ingatlah bahawa ideologi penjajah tidak akan padam sebaliknya mereka hanya menunggu masa untuk menjajah kita kembali melalui penjuru yang mungkin tidak terjangka oleh kita.

#Merdeka55

Psssttt... Esok nak bawa anak ke Muzium POLIS!!!

No comments:

Post a Comment

Bahasa yang santun itu adalah lebih elok untuk mata yang memandang!